Hiittenharjun ulkoilu- ja virkistysalue
In English

 
Hiittenharju

Hiihtokeskus

Hotelli Hiittenharju

Harjavallan liikunta- ja uimahalli

Ulkoilureitit ja kansanhiihtoladut

Hiittenharju Curling ja Keilarata

Harjavallan Latu ja Polku ry

Harjavallan Haka ry

Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat

Harjavallan Jousiampujat ry

Neste - Harjavalta / Hesburger

Hiittenharjun Teboil

Ravintolat ja lounaspaikat

Tanssitalo Valtatie Kakkonen

In English

Hiittenharjun rinteet

Hiittenharjun ulkoilu- ja virkistysalue

Harjavallan voimakkain luonnonelementti on 72 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Hiittenharju. Laelta avautuvat upeat näkymät ympäristöön kymmenien kilometrien päähän.

Hiittenharju on syntynyt jääkaudella kapeaan railoon keräytyneestä maa-aineksesta. Mannerjäätikön peräännyttyä 10 000 vuotta sitten alue joutui veden alle ja Litorinameren ranta-aallot huuhtoivat harjun rinteitä tuhansia vuosia. Meri pakeni vähitellen kun maa alkoi  kohota vapauduttuaan jään puristuksesta. Allekkaisia törmäterasseja sekä rantakivikkoja eli pirunpeltoja on nähtävissä vieläkin harjun luoteisosissa.

Historiallisesti merkittävä on myös Hiittenharjun lounaisosan Huovintie. Keskiaikainen hallinnollinen väylä kulki Kokemäenjoen suusta Turkuun. Huovintietä kulkivat Kruunun virkamiehet  turvanaan aseistettuja turvamiehiä –huoveja.

Hiittenharjun alueen kasvillisuus on varsin vaihtelevaa ja monipuolista. Harjualueen yläosan kuivan kasvupaikan karut ja kaunispiirteiset sianpuolukkakasvustot vaihtuvat alaspäin mentäessä kanerva- ja puolukkatyypin tukkipuuasteen mäntykankaisiin.

Hiittenharju on arkeologisesti ja kulttuurihistoriallisesti hyvin arvokasta aluetta. Ainutlaatuisen luonnonympäristönsä ansiosta harjualue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ympärivuotiseen retkeilyyn ja ulkoliikuntaan. Luontoretkeilyn lisäksi Hiittenharjulla harrastetaan hiihtoa, laskettelua, mäkihyppyä, curlingia, keilailua, uintia, golfia, koirien koulutusta, jousiammuntaa, moottorikelkkailua, mönkijäsafareita ja tanssia. Alueen palvelutasoa lisäävät suksivuokraamo ja välinemyynti, hotelli ravintoloineen, huoltoasemat sekä lemmikkieläinten hautausmaa. Hiittenharjun luonnossa on elämys liikkua niin talvisilla hangilla kuin kesäisillä poluilla. Tervetuloa!


 

 

Hiittenharjun rinteet

Hiittenharjun Hiihtokeskus

Hiittenharjun Hiihtokeskus toimii talvisin Harjavallan Jymy ry:n ylläpitämänä laskettelukeskuksena.

Jo ensimmäisten pakkasten aikoihin laskettelijat ja lautailijat palaavat valkoisille Hiittenharjun rinteille ja kausi jatkuu lumetetuilla rinteillä jopa huhtikuuhun asti.

Myös Hiittenharjun alueen hiihtoladut ovat kuuluisia monipuolisuudestaan. Voit valita runsaasti nousuja ja laskuja sisältävät nopeatahtiset valaistut reitit tai sitten voit lähteä pitkille rennommille tasaisten metsätaipaleiden reiteille, joissa voit nauttia talvisesta luonnosta pitkään. Lisää tietoja kohdassa Ulkoilureitit ja kansanhiihtoladut.

 

 

Hiittenharju Curling ja Keilarata

Uutta Hiittenharjulla

Joulukuun alussa 2006 avattiin Hiittenharjulle uusi curling-halli. Halli sai heti suuren suosion ja asiantuntijoiden mukaan halli on Suomen paras curling-halli. Se sijoittuu Hiittenharjun hotellin ja hiihtokeskuksen välimaastoon. Hallissa on kaksi tarkalleen sääntöjen mukaista curling-rataa, joissa voi samanaikaisesti pelata ainakin neljä joukkuetta. Hallissa järjestetään vuosittain mm. Curlingin Satakunnan yritysliiga.

Vuoden 2011 syksyllä samoihin tiloihin avattiin kaksi keilarataa sisältävä keilahalli.

Lisää tietoja hallin aukioloajoista ja hinnoista täältä.

 
Hiittenharju Curling Oy
Tj Tapani Härkälä    
Lisäinfoa: 040 511 1603

Takaisin alkuun


Avoinna:
Tilauksesta
 

 

Hotelli Hiittenharju

Hotelli sijaitsee Hiittenharjun ulkoilu- ja virkistysalueen kupeessa hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Rauhallisen ympäristön vastapainoksi hotellin ravintola tarjoaa viihdettä, huvia ja juhlahetkiä vuoden ympäri. Viihtyisässä A-oikeuksin varustetussa tanssiravintolassa on tilaa 300 vieraalle. Maakunnan kuuluissa naistentansseissa tiistaisin tanssitaan kotimaisten orkestereiden tahdissa.

Monipuolinen lounaspöytä on katettuna ravintolasalissa arkisin klo 11-14. Uusitulta ruokalistalta löytyy herkkuja jokaiseen makuun.

Hotelli tarjoaa mainiot puitteet erilaisten tilaisuuksien viettoon. Kokemuksella ja ammattitaidolla henkilökunta järjestää juhlatilaisuuksia niin perheille kuin suurille yrityksillekin. Kokous- ja seminaaritilaisuuksiin on käytössä neljä erillistä kabinettia 10-120 hengelle, auditorio sekä ryhmätyötilat. Saunaosasto uima-altaineen on hotellivieraiden käytössä ja tilattavissa erillisiin yksityistilaisuuksiin.

Hotelli Hiittenharjulla on 66 mukavuuksin varustettua huonetta, joiden joukossa myös kaksi saunallista sviittiä. Viihtyisistä hotellihuoneistamme on välitön yhteys luontoon, lenkkipolulle ja hiihtoladulle.

Toivotamme Teidät sydämellisesti tervetulleiksi Hotelli Hiittenharjuun!

Hotellin kotisivulle

 
Hotelli Hiittenharju
Hiittenharjuntie 1
29200 Harjavalta
Puh.  (02) 531 1600
Fax   (02) 531 1610

Takaisin alkuun


Avoinna:
Ma 8.30 - 23.00
Ti   6.30 - 02.00
Ke  6.30 - 23.00
To  6.30 - 23.00
Pe  6.30 - 22.00
La  9.30 - 22.00
Su  sopimuksen mukaan
 

 

Harjavallan Liikunta- ja uimahalli

Uusi liikunta- ja uimahalli avataan syksyllä 2013! Uinti on kaikenikäisten terveellinen ja tehokas liikuntamuoto. Uinti kehittää hengityselimiä, parantaa aktiivisesti ja passiivisesti nivelten liikkuvuutta sekä edistää monipuolisesti lihaskuntoa. Uimataito ja siihen liittyvät hengenpelastustaidot ovat hyödyllisiä kansalaistaitoja.

Harjavallan uusi liikunta- ja uimahalli on avoinna yleisölle x päivänä viikossa. Hallilla voi harrastaa monenlaista vesiliikuntaa kuntouinnista syvänveden jumppaan ja erityisryhmien vesiliikuntaan. Nelirataisen ja 25 metriä pitkän altaan lisäksi hallissa tulee olemaan lasten altaat ja tulealtaat yms. ja viihtyisä kahvila. Lisäksi hallissa ovat ajanmukaiset upeat liikuntatilat mm. lento- ja koripallolle, hypyille ja juoksulle. Tilat mahdollistavat monipuolisten jumpparyhmien liikunnan. Kuntosali kuuluu hallin tiloihin.

Tervetuloa rentoutumaan uuteen Harjavallan liikunta- ja uimahalliin syksyllä 2013!

 
Harjavallan uimahalli
Yhdyskatu 2
29200 Harjavalta
Puh. 044 432 5353

Kysy vesijumppa-ajoista,
eläkeläisten uimavuoroista yms.
p. xxx

Takaisin alkuun


Avoinna:
Ti  xx - xx
Ti  xx - xx
Ke xx - xx
(ke: yli 15v. naisten ilta)
To xx - xx
Pe xx - xx
La xx - xx

Lippujen hinnat (ilmoitetaan myöhemmin):

Yleisövuorot: Aikuiset xx euroa; eläkeläiset xx euroa; lapset, opiskelijat, asevelvolliset xx euroa.
Aamu-uinti xx.
Em. ryhmät: Eläkeläisjumppa x euroa, TULES-altaat xx euroa, miesten jumppa xx euroa, syvän veden jumppa xx euroa.

 

 

Ulkoilureitit ja kansanhiihtoladut

Hiittenharjun luonnossa risteilee useita eripituisia ulkoilureittejä. Talvisin merkityillä reiteillä kulkevat perinteisen hiihdon ladut sekä luistelu-urat. Merkittyjä reittejä ovat hiihtostadionilta alkavan kuntoradan ja hiihtoladun lisäksi 5 km:n valaistu kotalenkki, 8 km:n laavulenkki ja 10 km:n Sortin lenkki. Järilän hiihtolatu ulottuu nimensä mukaisesti 7 km:n päähän; Kokemäen Järilän hiihtomajalle asti. Edestakaisen matkan pituudeksi tulee tällöin n.14 km. Hiihtokeskuksen alueella sijaitsee lasten hiihtolenkki ja  hiihtomaa.

Ulkoilureittien varsilla on taukopaikkoja, joihin voi pysähtyä lepäämään ja nautiskelemaan nuotion ääreen.

Hiittenharjun maastoon on myös merkitty 50 km:n pituinen moottorikelkkareitistö, joka ulottuu aina Kokemäen Pitkäjärvelle asti.

Takaisin alkuun

 

 

Aluekartta

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

 
 1. Litorinameren rantavalleja
 2. Keskiaikainen Huovintie
 3. Vesitorni
 4. Harjavallan Hakan hiihtomaja
 5. Kisakahvila
 6. Kansanhiihtoladun lähtö
 7. Hiihtostadion
 8. Lasten hiihtolenkki
 9. Lasten hiihtomaa
 10. Pulkkamäki
 11. Harjavallan uimahalli
 12. Hotelli Hiittenharju
 13. Hiittenharjun Teboil
 14. Neste - Harjavalta
 15. Tanssihalli Valtatie Kakkonen
 16. Koirakenttä
 17. Pieneläinhautausmaa
 18. Jousiammuntarata

Latukartta

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

 

 

 

Takaisin alkuun


 

Harjavallan Latu ja Polku ry

Hyvän henkisen ja fyysisen kunnon perusta on liikunta. Kutsumme liikkujia virkistymään ja rauhoittumaan luontoon, löytämään kiehtovia elämyksiä, erämaan rauhaa ja uusia ystäviä.

Ulkoilusta terveyttä - Liikunta elämäntavaksi!

Harjavallan Latu ja Polku ry
Pj Seija Hakala
Puh. 040 546 0275
Katso yhdistyksen kotisivut

Takaisin alkuun


 

Harjavallan Haka ry

Hakan hiihtomajalla vesitornin takana on toimintaa jokaisena vuodenaikana. Majalla heitetään tikkaa, bocciaa, betangia, "mölkkiä", harrastetaan LA-toimintaa ja kuntolentopalloa, kisaillaan saappaanheitossa, askarrellaan, leikitään, grillataan makkaraa. Aina kun maja on auki saatavilla on kahvia, teetä ja mehua. Majalla saa lisätietoja toiminnoistamme. Uusia toimintoja on kehitteillä. Tervetuloa koko perheen voimalla!

Harjavallan Haka ry
Pj. Kari Lavonen, Saimaantie 17, 29200 HARJAVALTA
Puh. 050 537 4954
sihteeri Simo Suomi, Rintamamiestie 6, 29200 HARJAVALTA
puh. 040 823 8871

Takaisin alkuun


 

Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry

Yhdistyksen tarkoituksena on koota mahdollisimman moni palvelus- ja seurakoiran omistaja aktiivisesti koiraharrastuksen piiriin, ohjata jäseniään kasvattamaan ja opettamaan koiriaan oikein sekä edistää koiramyönteisen ilmapiirin syntymistä toiminta-alueellaan Harjavallassa ja ympäristökunnissa.

Näyttely-, kilpailu- ja koulutustoiminnan lisäksi ylläpidämme pieneläinhautausmaata.

Seuran sivuille tästä

Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry
Hosiossaarentie 1
29200 Harjavalta
Puh. (02) 674 2985
Pj Kirsi Haapaniemi 040 7565404

Takaisin alkuun


 

Harjavallan Jousiampujat ry

Jousiammunta on edullinen harrastus. Ampuja tarvitsee jousen, nuolien ja muutaman varusteen lisäksi vain innostusta ja uutteraa harjoittelua. Aloitusvälineet on saatavissa seuralta.

Harjavallan Jousiampujat ry
Hosiossaarentie 2
29200 Harjavalta
Puh. (02) 674 2094
Pj Simo Heinonen

Takaisin alkuun


 

 

Neste – Harjavalta/ Hesburger

Valtatien varrella hyvää huoltamopalvelua tarjoaa Neste-Harjavalta. Kahvilan ja myymäläkaupan lisäksi huoltamolla on autonpesupalvelu ja lähiseudun ainoa Hesburger-ravintola, joka avattiin 27.9.2007.

Erinomaisella raskasliikenteen taukopaikalla on D-asema ja pihapiirissä on tilavat ja helpot pysäköintipaikat.

 
Kuutospalvelu Oy
Liikuntatie 1
29200 Harjavalta
Puh. (02) 531 1111
harjavalta(at)hesburger.fi


Hesburgerin aukioloajat
Joka päivä 10.00 - 23.00

Takaisin alkuun


Huoltamo avoinna:
Ma – Pe                6.00 - 23.00
La                         8.00 - 23.00
Su                       10.00 - 23.00
 

 

Hiittenharjun Teboil

Hiittenharjun TeeBee on taukopaikka, jossa herkutellaan aamupuurosta lounaaseen ja á la carte –aterioihin. Henkilöliikennettä palvelevan nopean automaattiaseman lisäksi on raskasliikenteelle oma D-asema. Taukopaikalla on myös Veikkaus Oy:n piste sekä pieni autotarvikemyymälä.

 
Hiittenharjun Teboil
Hiittenharjuntie 2
29200 Harjavalta
Puh. (02) 674 1836
Fax. (02) 674 1835

Takaisin alkuun


Avoinna:
Ma–Pe        klo 5.30 - 21.00
La               klo 7.30 - 20.00
Su               klo 9.30 - 17.00
 

 

Ravintolat ja lounaspaikat

 

  Hotelli-ravintolat

Hotelli Hiittenharju
Hiittenharjuntie 1
29200 Harjavalta
puh. (02) 531 1600
fax. (02) 531 1610
Pizzeriat

Pizzamestarit
Huovinkatu 1
29200 Harjavalta
puh. (02) 674 2821
Lounaspaikkoja

Kahvila-lounasravintola 
Mailena
Harjavallankatu 6
29200 Harjavalta
puh.(02) 674 2364

 
Hotelli Marilyn / Holvi        
Harjavallankatu 14
29200 Harjavalta
puh. (02) 674 2760
fax. (02) 674 2328


Takaisin alkuun

Gala Kebab-Pizzeria        
Harjavallankatu 7
29200 Harjavalta
puh. (02) 674 0944Grillit

Hautalan kioski
Harjavallankatu 33
29200 Harjavalta
puh. (02) 674 0424

Vilkun autogrilli
Kalevankatu
29200 Harjavalta
puh. 040 721 9205

TeeBee Hiittenharju
Hiittenportti Oy
Hiittenharjuntie 2
29200 Harjavalta
puh. (02) 674 1836

Hesburger/ Neste Harjavalta
Kuutospalvelu Oy
Liikuntatie 1
29200 Harjavalta
puh. 050 564 8065
 

 

Tanssitalo Valtatie Kakkonen

Tanssitalossa on tilaa 3000 tanssijalle.
Avattu taas syksystä 2008 alkaen. Avoinna talvikausina.

Tanssihalli Valtatie 2
Liikuntatie 4
29200 Harjavalta
puh. (03) 616 6490

Takaisin alkuun

 

Sivua päivitetty viimeksi: 15.8.2013 klo 8:11 Reijo Roininen

Suomen muut hiihtokeskukset

Other ski resorts in Finland (www.skiresort.de)

 
 

Hiittenharjun ulkoilu- ja virkistysalue