Harjavallan Uimapojat

uimapoikien logo

Harjavallan Uimapojat sai alkunsa noin yhdeksäntoista vuotta sitten (1989), kun Mauno Hautala päätti keksiä monille tuntemilleen nuorille POJILLE jonkin harrastuksen.

Uimaseuraa ei Harjavallassa ollut ja kun Harjavallassa oli mukiin menevä uimahalli, hän päätti ehdottaa pojille uimaharrastusta. Mauno Hautala veti toimintaa yksin kevääseen 2005 saakka, mutta sitten kiireet veivät hänet muualle ja hän puhui toimintaa jatkamaan Johannes Holmin ja Reijo Roinisen. Nuorisovetäjinä toimivat Timo Koota, Tuomas Holmi ja Ilkka Luukkonen.

Uimapojat ei ole rekisteröity yhdistys, joten se ei saa samanlaista tukea kuin muut urheiluseurat. Nuoret ovat toiminnassa mukana omalla ja vanhempien vastuulla ja mm. vakuutukset jokaisen pitää hoitaa itse lapselleen. Myöskään jäsenmaksua ei toiminnassa ole, mutta kohtuullisen uimahallimaksun kaikki joutuvat maksamaan.

Uimapojat kokoontuvat talviaikana tiistai-iltaisin Harjavallan uimahallille. Vuoroviikoin ovat mukana isommat ja pienemmät pojat.

Joka kevät on pyritty järjestämään pojille ja heidän vanhemmilleen retki johonkin kiinnostavaan paikkaan. Mm. Turun rannikkotykistö, Niinisalon varuskunta, Tampereen poliisikoulu, Pirkkalan lennosto ja Santahaminan varuskunta ovat tulleet pojille tutuksi. Retkeen olemme saaneet avustusta eri tahoilta, jolloin poikien osuus matkan hinnasta ei ole muodostunut kohtuuttomaksi.

UIMATAITO ON TÄRKEÄ TAITO!

Päivitetty 24.12.2008 klo 14:20 Reijo Roininen